0
TheChurch-9_Def_LR.jpg

HOLY MOLY! We staan op de cover van ELLE DECORATION


Trend forecaster en topstillist Monique van der Reijden kreeg de vrije hand in het ontwerpen van de op maat gemaakte Marmoleum vloer van Forbo voor de trendproductie Holy Moly voor Elle Decoration.

Lees meer

Rop van Mierlo tekent verder


Rop van Mierlo - die in het vorige decennium studeerde aan zowel de Willem de Kooning als de Design Academy en onder andere een Flotex Dutch Design-vloer ontwierp voor Forbo Flooring - tekent en schildert ook in 2018 lekker verder. Zo voorzag hij de collectie canvas draagtassen die Headporter onlangs introduceerde ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan van fraaie ‘knuffeldieren’ als een eend, een hondje, een rode panda, een koala, een zebra en een luipaard. De unieke stijl van ‘aquarelschilderen’ van Van Mierlo - nat op nat - vervloeid een beetje en misschien geeft dat een gevoel van vrijheid en liefde aan de dieren.

Lees meer
glwoingroots.jpeg

Wortels in de schijnwerpers


Ecosystemen zijn niet nieuw, we blogten er al eerder over. Wel blijven ze prachtig, die kleine groene werelden in flessen en weckpotten die een heel eigen leven leiden. Jonael van der Sloot, alias Spruitje, is een van die makers van ecosystemen, met licht. Op de Dutch Design Week in Eindhoven kwam hij met iets nieuws, Glowing Roots.

Lees meer

Zoom, swipe en ontwerp je eigen vloerkleed


Als zelfstandig ontwerper maakt ze al tien jaar behang, vloerbedekking en alle mogelijke dessins. Het viel Lianne Kuijpers bij het ontwerpen van dessins op dat ze vaak kleine stukjes heel interessant vindt en ze bedacht dat ze daarin waarschijnlijk niet de enige is. Dus ontwikkelde ze voor haar merk SKONNE een app waarmee professionals en consumenten hun eigen vloerkleed kunnen ontwerpen vanuit grotere dessins.

Lees meer
livinglight.jpg

Zorg voor je plant en je plant zorgt voor licht


Als mensen de bladeren van de plant aanraken en vervolgens het licht gaat branden, valt hun mond vaak letterlijk open, en dat is precies wat Ermi van Oers, de maker van de Living Light voor ogen had. Met het sprookjesachtige licht wil ze laten zien hoe planten deel kunnen uitmaken van ons energiesysteem.

Lees meer
Zelf-een-PVC-vloer-leggen.jpg

Zelf een PVC vloer leggen? Waar moet je op letten?


Een PVC vloer is (vaak) een vloer die bestaat uit tegels of stroken van polyvinylchloride (PVC). De laatste jaren is de vloer sterk in populariteit gegroeid. En dat is niet voor niets. PVC kent namelijk diverse voordelen

Lees meer
frame-marmoleum.jpg

Een allergievrije vloer


Uit een recent onderzoek van Allergy UK is gebleken dat er minstens 12 miljoen mensen zijn die “allergisch zijn voor hun eigen huis”. Hiervan zegt 58% dat huisstofmijt de reden is van deze allergie. Een allergievrije vloer kan dan uitkomst bieden. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum: de linoleumvloer van Forbo.

Lees meer
top-voor.jpg

Tips voor de kopen van een PVC vloer


De PVC vloer is bezig aan een opmars! De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. Heel logisch eigenlijk, als je de voordelen van een PVC vloer kent. Stil en geluiddempend, stevig, eenvoudig in onderhoud en duurzaam zijn enkele van de voordelen van deze kunststof vloer.

Lees meer
Is-een-PVC-vloer-goed-voor-het-milieu.jpg

Is een PVC vloer goed voor het milieu?


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op het gebied van vloeren. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame vloer kom je op veelal vloeren tegen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals bamboe, berggras, hout of kokos

Lees meer
design2.jpg

Vinyl vloer schoonmaken? Wij geven je handige tips!


Een vinyl vloer is comfortabel, isolerend, geluiddempend én eenvoudig te onderhouden. Wil je nog langer genieten van jouw vloer? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips voor het schoonmaken van een vinyl vloer.

Lees meer