0

HOLY MOLY! We staan op de cover van ELLE DECORATION

Trend forecaster en topstillist Monique van der Reijden kreeg de vrije hand in het ontwerpen van de op maat gemaakte Marmoleum vloer van Forbo voor de trendproductie Holy Moly voor Elle Decoration. Het vloerontwerp dat de cover siert van de grote okt/nov editie laat zien dat een XXL grafisch patroon een dynamische basis is voor een luxe interieur. Deze sacrale sfeer komt tot leven in het Brutalistische decor van de Amsterdamse Thomaskerk. Monumentale vormen van iconische designklassiekers versmelten met nieuw design van jong aanstormende ontwerpen van over de gehele wereld. Het internationale gevoel dat dit interieur uitstraalt staat symbool voor deze achterliggende gedachte. In een tijd waarin we niet meer weten wat waar of fake is, geloven wij in de kracht van een universele design religie waarin samenwerking, duurzaamheid en vrije creatie de geboden zijn.


Fotocredits: Vloerontwerp met Marmoleum van Forbo-flooring.nl, behang collectie Satori van calicowallpaper.com, fauteuil Groovy van Pierre Paulin voor Artifort gestoffeerd met stof Zumirez Moonbeam, zinctextile.com, bijzettafels Balans van Khodi Feiz voor artifort.com, poef gestoffeerd met Saddle Blanket Tobacco Z 536/01 uit de Geronimo collectie, romo.com,

schaal Dure van marmer, brons en leer van Michael Verheyden, tafellamp Babel van Santa & Cole via edha-interieur.nl, vaas Bos in saint laurent marble van Christophe Delcourt voor Collection Particuliere via covanderhorst.nl, kandelaar Stargazer, Bohincstudio.com


MY HOME IS MY CHURCH

Het interieur als spirituele plek om tot jezelf te komen. Een sacrale sfeer met imposante en monumentale vormen. De beleving van kleuren en materialen is ingetogen met beton, hout, steen, glas optieken in de basis en trendy accenten van brique en nude. De Thomaskerk in Amsterdam is het inspirerende decor voor het nieuwste trendbeeld op interieurgebied. De Brutalistische architectuur zien we vertaald naar designobjecten die blokachtige, geometrische en herhalende vormentaal prediken. Dit gebouw, ontworpen door Karel Sijmons (1908-1989), geldt als een hoogtepunt uit de Nederlandse kerkarchitectuur van na 1945 en is duidelijk geïnspireerd op de stijl van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier (1887-1965). Het handgemaakte behang van Callico Wallpaper uit New York verzacht met het gouden ‘dripping’ dessin de sfeer.


STYLINGTIP VOOR DE VLOER


Het grafische patroon van het vloerontwerp in dit interieur werkt zo goed omdat de kleuren en structuren natuurlijk zijn. De blend die ontstaat is ook in de natuur geen ongebruikelijke combinatie: hout, natuursteen, zand en klei zien we in de meeste landschappen terug. Het vloerdessin is geïnspireerd op de Romaanse architectuur waarin de vorm van een beroemde Romaanse boog een nieuw trendsignalement is.


Fotocredits: Vloer Marmoleum van Forbo-flooring.nl, poef Moby ontworpen door Tej CHauhan voor Artifort.com, wandspiegel Talisman van cc-tapis.com, marmeren kandelaren Orion tall Marquina, orion wide marquina, en Lyra Paonazzo van Ooumm.com, object ‘Decoration Circle’ van Kristina Dam, kristinadam,dk, vaas Bos in Grey Saint Laurent van Christophe Delcourt voor Collection Particuliere, vaas Maket van RSW voor Pulpo products via covanderhorst.nlTOPDESIGN

De trendproducties van Elle Decoration staan bekend om hun niet voor de hand liggende combinaties van design meubelen, vloer- wand- en raamdecoratie, accessoires en verlichting. In de trend Holy Moly worden bijzondere noviteiten in beeld gebracht zoals het wandkleed van cc Tapis ontworpen door studio Pepe dat ook dienst doet als spiegel of de bijzondere accessoires gemaakt van echt marmer, messing en keramiek.

In de markante poef van designmerk Artifort kan je makkelijk een tijdschrift opbergen maar het is tegelijkertijd door zijn vorm een kunstwerkje in de ruimte.


Behind the scenes bij Elle Decoration: Uniek vloerontwerp met Marmoleum

Zelfs in een lege ruimte is de Marmoleum vloer decoratief genoeg om een gevoel van sfeer en luxe uit te stralen. Het zonlicht doet bijna buitenaards aan als het naar binnen straalt. Het contrast tussen de gladde vloer en de grove structuur van de bakstenen muur maakt dit beeld nog spannender, meer ‘brut’! Dat je in één vloer ontwerp wel 6 verschillende soorten Marmoleum kunt combineren is een eyeopener. Dit zijn de exacte kleurnummers op een rij:

  • Modular Fresh Walnut te5229
  • Cocoa White Chocolate 3584
  • Cocoa Dark Chocolate 3581
  • Striato Withered Prairie te5217
  • Real Rosato 3120
  • Real lava 3139DUURZAAM

In deze trend wordt goed gelet op het duurzame karakter van de geselecteerde designobjecten. Het milieuvriendelijke productieproces, materiaalgebruik en hergebruik is daarbij een punt van aandacht. De Marmoleum vloer van Forbo is bijvoorbeeld de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld omdat de basis gemaakt is van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Belangrijke milieukenmerken zoals Der Blaue Engel en Swan leveren het bewijs dat deze vloeren tot de meest duurzame behoren.


Trend team >>>

Fotografie: Carlfried Verwaayen

Styling & trend forecasting: Monique van der Reijden

Producers: Joyce de Haas, Michelle Verheijen

Productie team: Zoe Baars, Menno Gysbers van Wijk, Kim van Eijnatten, Alexander Otto en Gregor Vlasblom

Productie: Elle Decoration in samenwerking met Trendcompass.nl

Geplaatst op 10/10/2018 door LoveLife Forbo

Tags