0
Zelf-een-PVC-vloer-leggen.jpg

Zelf een PVC vloer leggen? Waar moet je op letten?


Een PVC vloer is (vaak) een vloer die bestaat uit tegels of stroken van polyvinylchloride (PVC). De laatste jaren is de vloer sterk in populariteit gegroeid. En dat is niet voor niets. PVC kent namelijk diverse voordelen

Lees meer
top-voor.jpg

Tips voor de kopen van een PVC vloer


De PVC vloer is bezig aan een opmars! De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. Heel logisch eigenlijk, als je de voordelen van een PVC vloer kent. Stil en geluiddempend, stevig, eenvoudig in onderhoud en duurzaam zijn enkele van de voordelen van deze kunststof vloer.

Lees meer
Is-een-PVC-vloer-goed-voor-het-milieu.jpg

Is een PVC vloer goed voor het milieu?


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op het gebied van vloeren. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame vloer kom je op veelal vloeren tegen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals bamboe, berggras, hout of kokos

Lees meer
IMG_0367.JPG

Toch kleur!


Wie had dat gedacht: ik ben helemaal om: ik houd toch ook van kleur in een interieur! Dat rijmt en het is dus waar. Wel alleen in de kinderkamers hoor, dat wel. Maar toch!

Lees meer
Blogpost juni 2017 Miontas.jpg

Van bank tot tas met print


Ze woonde twee jaar in Afrika en raakte daar geïnspireerd door recycling. Er werd vrijwel niets weggegooid, alles werd opnieuw gebruikt. Annemiek Mion besloot er, weer terug in Nederland, haar werk van te maken en startte Miontas.

Lees meer
De geschiedenis van de vloer.jpg

De geschiedenis van de vloer


Decoratieve vloerbedekking zoals we haar nu kennen, is relatief nieuw en kent zijn oorsprong in India waar de traditionele zandvloer werd ingestrooid met gekleurd zand, rijstpoeder en bloemen om kleur te geven aan de vloer, die in die tijd vaak hard werd gemaakt werd door er olie op te gooien of vuilnis die in de vloer gelopen werd. Hooi, gras en dierenhuiden moesten voor comfort zorgen.

Lees meer
Zweeds design2.jpg

Zweeds design


Zweden zijn op meerdere vlakken eigenwijs. Ook in design. Toen heel het Westen overging op de industrialisatie, bleef Zweden trouw aan haar ambachten. 

Lees meer
Blogpost juli 2017 Werkplaats Willemien (2).jpg

Ambacht in de Pijp bij Werkplaats Willemien


Ooit werkte ze in de jeugdhulpverlening en zelf ziet ze raakvlakken met haar huidige werk. Willemien Westenenk heeft haar eigen stoffeerbedrijf en winkel, midden in de Oude Pijp in Amsterdam.

Lees meer
Forbo aan het werk kent men de meester.jpg

Hollandse Meesters


Bij Forbo wordt meer dan 90% van de vloeren geproduceerd in Nederland. Zo vind je de Coralfabriek in Krommenie, de vinylfabrieken in Coevorden en onze linoleumfabriek in Assendelft. Wij vinden het belangrijk dat mensen op een prettige manier met elkaar kunnen werken en wonen. Door middel van onze vloeren creëren we een gezonde ruimte binnen en dragen we bij aan een duurzame wereld buiten. Daar zijn we al meer dan 100 jaar Hollandse Meesters in.

Lees meer