0

Zoom, swipe en ontwerp je eigen vloerkleed


Als zelfstandig ontwerper maakt ze al tien jaar behang, vloerbedekking en alle mogelijke dessins. Het viel Lianne Kuijpers bij het ontwerpen van dessins op dat ze vaak kleine stukjes heel interessant vindt en ze bedacht dat ze daarin waarschijnlijk niet de enige is. Dus ontwikkelde ze voor haar merk SKONNE een app waarmee professionals en consumenten hun eigen vloerkleed kunnen ontwerpen vanuit grotere dessins.

Lees meer
Zelf-een-PVC-vloer-leggen.jpg

Zelf een PVC vloer leggen? Waar moet je op letten?


Een PVC vloer is (vaak) een vloer die bestaat uit tegels of stroken van polyvinylchloride (PVC). De laatste jaren is de vloer sterk in populariteit gegroeid. En dat is niet voor niets. PVC kent namelijk diverse voordelen

Lees meer
frame-marmoleum.jpg

Een allergievrije vloer


Uit een recent onderzoek van Allergy UK is gebleken dat er minstens 12 miljoen mensen zijn die “allergisch zijn voor hun eigen huis”. Hiervan zegt 58% dat huisstofmijt de reden is van deze allergie. Een allergievrije vloer kan dan uitkomst bieden. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum: de linoleumvloer van Forbo.

Lees meer
top-voor.jpg

Tips voor de kopen van een PVC vloer


De PVC vloer is bezig aan een opmars! De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. Heel logisch eigenlijk, als je de voordelen van een PVC vloer kent. Stil en geluiddempend, stevig, eenvoudig in onderhoud en duurzaam zijn enkele van de voordelen van deze kunststof vloer.

Lees meer
Is-een-PVC-vloer-goed-voor-het-milieu.jpg

Is een PVC vloer goed voor het milieu?


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook op het gebied van vloeren. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame vloer kom je op veelal vloeren tegen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals bamboe, berggras, hout of kokos

Lees meer
design2.jpg

Vinyl vloer schoonmaken? Wij geven je handige tips!


Een vinyl vloer is comfortabel, isolerend, geluiddempend én eenvoudig te onderhouden. Wil je nog langer genieten van jouw vloer? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips voor het schoonmaken van een vinyl vloer.

Lees meer
Op-de-fiets-voor-duurzame-wooninspiratie.jpg

Op de fiets voor duurzame wooninspiratie


Denk jij erover om zelf duurzaam te gaan bouwen? Of ben je gewoon nieuwsgierig en heb je zin om binnen te kijken bij mensen die daar volop mee bezig zijn? De gemeente Rotterdam laat je op 7 oktober duurzame woningen in alle hoeken van de stad zien. Op de fiets.

Lees meer
Wolwaeren.jpg

Wolwaeren, warm & waardevol


September. Warme dagen met heel veel zon en donkere dagen met regen wisselen elkaar af. De herfst zit in de lucht. Tijd voor een warme wollen deken. Met een exemplaar van Wolwaeren zit je goed.

Lees meer
Tafelwaeren.jpg

Nederlandse Tafelwaeren uit Nepalese klei


We blogten al eerder over de dekens van Roland Pieter Smit. Deze maand presenteert hij op vakbeurs showUP in Haarlem zijn nieuwste project Tafelwaeren.

Lees meer
Overtreders W1.jpg

Een vinyl vloer leggen? Hier moet je op letten!


Je oriënteert je al langer op een nieuwe vloer en hebt gekozen voor vinyl. Uitstekende keuze, want naast mooie dessins heeft vinyl een aantal praktische eigenschappen

Lees meer