0

Rop van Mierlo tekent verder


Rop van Mierlo - die in het vorige decennium studeerde aan zowel de Willem de Kooning als de Design Academy en onder andere een Flotex Dutch Design-vloer ontwierp voor Forbo Flooring - tekent en schildert ook in 2018 lekker verder. Zo voorzag hij de collectie canvas draagtassen die Headporter onlangs introduceerde ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan van fraaie ‘knuffeldieren’ als een eend, een hondje, een rode panda, een koala, een zebra en een luipaard. De unieke stijl van ‘aquarelschilderen’ van Van Mierlo - nat op nat - vervloeid een beetje en misschien geeft dat een gevoel van vrijheid en liefde aan de dieren.

Lees meer
glwoingroots.jpeg

Wortels in de schijnwerpers


Ecosystemen zijn niet nieuw, we blogten er al eerder over. Wel blijven ze prachtig, die kleine groene werelden in flessen en weckpotten die een heel eigen leven leiden. Jonael van der Sloot, alias Spruitje, is een van die makers van ecosystemen, met licht. Op de Dutch Design Week in Eindhoven kwam hij met iets nieuws, Glowing Roots.

Lees meer

Zoom, swipe en ontwerp je eigen vloerkleed


Als zelfstandig ontwerper maakt ze al tien jaar behang, vloerbedekking en alle mogelijke dessins. Het viel Lianne Kuijpers bij het ontwerpen van dessins op dat ze vaak kleine stukjes heel interessant vindt en ze bedacht dat ze daarin waarschijnlijk niet de enige is. Dus ontwikkelde ze voor haar merk SKONNE een app waarmee professionals en consumenten hun eigen vloerkleed kunnen ontwerpen vanuit grotere dessins.

Lees meer
livinglight.jpg

Zorg voor je plant en je plant zorgt voor licht


Als mensen de bladeren van de plant aanraken en vervolgens het licht gaat branden, valt hun mond vaak letterlijk open, en dat is precies wat Ermi van Oers, de maker van de Living Light voor ogen had. Met het sprookjesachtige licht wil ze laten zien hoe planten deel kunnen uitmaken van ons energiesysteem.

Lees meer
frame-marmoleum.jpg

Een allergievrije vloer


Uit een recent onderzoek van Allergy UK is gebleken dat er minstens 12 miljoen mensen zijn die “allergisch zijn voor hun eigen huis”. Hiervan zegt 58% dat huisstofmijt de reden is van deze allergie. Een allergievrije vloer kan dan uitkomst bieden. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum: de linoleumvloer van Forbo.

Lees meer
blogqvilt.jpg

Viltpuzzel voor vloer of wand


Naast zijn vaste baan als lithograaf en kleurenspecialist bij een drukkerij, geeft Alex Feenstra zichzelf graag ontwerpuitdagingen. En zo kan het gebeuren dat er vanuit zo'n uitdaging, al puzzelend met ritmes, maatverhoudingen en herhalingen, een product voortkomt, geïnspireerd op een A4'tje. Qvilt. Feenstra: "De naam is gebaseerd op de quilt, een kleed van talloze kleine aan elkaar gezette lapjes, maar dan met de V van vilt als tweede letter." Qvilt is een vloer- en/of wandkleed wat bestaat uit losse elementen van wolvilt, die door hun specifieke vorm in elkaar grijpen en zo een groter geheel vormen. Omdat het een modulair systeem is, zijn er bijna geen grenzen aan vorm en grootte van het kleed.

Lees meer
Op-de-fiets-voor-duurzame-wooninspiratie.jpg

Op de fiets voor duurzame wooninspiratie


Denk jij erover om zelf duurzaam te gaan bouwen? Of ben je gewoon nieuwsgierig en heb je zin om binnen te kijken bij mensen die daar volop mee bezig zijn? De gemeente Rotterdam laat je op 7 oktober duurzame woningen in alle hoeken van de stad zien. Op de fiets.

Lees meer
Wolwaeren.jpg

Wolwaeren, warm & waardevol


September. Warme dagen met heel veel zon en donkere dagen met regen wisselen elkaar af. De herfst zit in de lucht. Tijd voor een warme wollen deken. Met een exemplaar van Wolwaeren zit je goed.

Lees meer
Tafelwaeren.jpg

Nederlandse Tafelwaeren uit Nepalese klei


We blogten al eerder over de dekens van Roland Pieter Smit. Deze maand presenteert hij op vakbeurs showUP in Haarlem zijn nieuwste project Tafelwaeren.

Lees meer
Coral_Welcome_3205 kopie.jpg

Waarom een goede deurmat kopen?


Wat zijn de eigenschappen van een goede deurmat en waar moet je op letten als je een goede deurmat wilt kopen? In deze blog lees je er alles over.

Lees meer