0
frame-marmoleum.jpg

Een allergievrije vloer


Uit een recent onderzoek van Allergy UK is gebleken dat er minstens 12 miljoen mensen zijn die “allergisch zijn voor hun eigen huis”. Hiervan zegt 58% dat huisstofmijt de reden is van deze allergie. Een allergievrije vloer kan dan uitkomst bieden. Ga bijvoorbeeld voor Marmoleum: de linoleumvloer van Forbo.

Lees meer
IMG_0367.JPG

Toch kleur!


Wie had dat gedacht: ik ben helemaal om: ik houd toch ook van kleur in een interieur! Dat rijmt en het is dus waar. Wel alleen in de kinderkamers hoor, dat wel. Maar toch!

Lees meer
Blogpost juni 2017 Miontas.jpg

Van bank tot tas met print


Ze woonde twee jaar in Afrika en raakte daar geïnspireerd door recycling. Er werd vrijwel niets weggegooid, alles werd opnieuw gebruikt. Annemiek Mion besloot er, weer terug in Nederland, haar werk van te maken en startte Miontas.

Lees meer
De geschiedenis van de vloer.jpg

De geschiedenis van de vloer


Decoratieve vloerbedekking zoals we haar nu kennen, is relatief nieuw en kent zijn oorsprong in India waar de traditionele zandvloer werd ingestrooid met gekleurd zand, rijstpoeder en bloemen om kleur te geven aan de vloer, die in die tijd vaak hard werd gemaakt werd door er olie op te gooien of vuilnis die in de vloer gelopen werd. Hooi, gras en dierenhuiden moesten voor comfort zorgen.

Lees meer
Zweeds design2.jpg

Zweeds design


Zweden zijn op meerdere vlakken eigenwijs. Ook in design. Toen heel het Westen overging op de industrialisatie, bleef Zweden trouw aan haar ambachten. 

Lees meer
Artikel Rebelz aan de Rotte4.jpg

Nieuwe Rebelz aan Rotte verdient geld met goed doen


Het nieuwe Rotterdamse restaurant Rebelz aan de Rotte heeft een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden door hen - in de praktijk - op te leiden tot kok of gastvrouw. Het ontwerp van de nieuwe zaak, in een voormalige limonadefabriek, werd gedaan door het kunstenaarsduo Arno & Iris, die eerder tekenden voor de inrichting van de Markthal en de nieuwe - al even kleurrijke - Beurspassage in Amsterdam. Daarbij kozen ze op de vloer voor het superduurzame en ijzersterke Marmoleum van Forbo Flooring dat zich kenmerkt door diepe fraaie kleuren.

Lees meer
Blogpost juli 2017 Werkplaats Willemien (2).jpg

Ambacht in de Pijp bij Werkplaats Willemien


Ooit werkte ze in de jeugdhulpverlening en zelf ziet ze raakvlakken met haar huidige werk. Willemien Westenenk heeft haar eigen stoffeerbedrijf en winkel, midden in de Oude Pijp in Amsterdam.

Lees meer
Forbo aan het werk kent men de meester.jpg

Hollandse Meesters


Bij Forbo wordt meer dan 90% van de vloeren geproduceerd in Nederland. Zo vind je de Coralfabriek in Krommenie, de vinylfabrieken in Coevorden en onze linoleumfabriek in Assendelft. Wij vinden het belangrijk dat mensen op een prettige manier met elkaar kunnen werken en wonen. Door middel van onze vloeren creëren we een gezonde ruimte binnen en dragen we bij aan een duurzame wereld buiten. Daar zijn we al meer dan 100 jaar Hollandse Meesters in.

Lees meer
Yellow_moss_thuis_nieuw.png

Op zoek naar een makkelijk te leggen vloer?


Het leggen van een vloer is vaak een flinke klus. Het is dan ook niet gek dat veel mensen opkijken tegen het leggen van een nieuwe vloer. En dat terwijl een nieuwe vloer juist gevierd mag worden! Gelukkig zijn er ook alternatieven. Zo zijn er steeds meer vloeren die wel makkelijk te leggen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een handig kliksysteem, waardoor je de vloer in no time in elkaar klikt.

Lees meer