0
design2.jpg

Vinyl vloer schoonmaken? Wij geven je handige tips!


Een vinyl vloer is comfortabel, isolerend, geluiddempend én eenvoudig te onderhouden. Wil je nog langer genieten van jouw vloer? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips voor het schoonmaken van een vinyl vloer.

Lees meer
IMG_0367.JPG

Toch kleur!


Wie had dat gedacht: ik ben helemaal om: ik houd toch ook van kleur in een interieur! Dat rijmt en het is dus waar. Wel alleen in de kinderkamers hoor, dat wel. Maar toch!

Lees meer
Blogpost juni 2017 Miontas.jpg

Van bank tot tas met print


Ze woonde twee jaar in Afrika en raakte daar geïnspireerd door recycling. Er werd vrijwel niets weggegooid, alles werd opnieuw gebruikt. Annemiek Mion besloot er, weer terug in Nederland, haar werk van te maken en startte Miontas.

Lees meer
De geschiedenis van de vloer.jpg

De geschiedenis van de vloer


Decoratieve vloerbedekking zoals we haar nu kennen, is relatief nieuw en kent zijn oorsprong in India waar de traditionele zandvloer werd ingestrooid met gekleurd zand, rijstpoeder en bloemen om kleur te geven aan de vloer, die in die tijd vaak hard werd gemaakt werd door er olie op te gooien of vuilnis die in de vloer gelopen werd. Hooi, gras en dierenhuiden moesten voor comfort zorgen.

Lees meer
Zweeds design2.jpg

Zweeds design


Zweden zijn op meerdere vlakken eigenwijs. Ook in design. Toen heel het Westen overging op de industrialisatie, bleef Zweden trouw aan haar ambachten. 

Lees meer
Blogpost juli 2017 Werkplaats Willemien (2).jpg

Ambacht in de Pijp bij Werkplaats Willemien


Ooit werkte ze in de jeugdhulpverlening en zelf ziet ze raakvlakken met haar huidige werk. Willemien Westenenk heeft haar eigen stoffeerbedrijf en winkel, midden in de Oude Pijp in Amsterdam.

Lees meer
Forbo aan het werk kent men de meester.jpg

Hollandse Meesters


Bij Forbo wordt meer dan 90% van de vloeren geproduceerd in Nederland. Zo vind je de Coralfabriek in Krommenie, de vinylfabrieken in Coevorden en onze linoleumfabriek in Assendelft. Wij vinden het belangrijk dat mensen op een prettige manier met elkaar kunnen werken en wonen. Door middel van onze vloeren creëren we een gezonde ruimte binnen en dragen we bij aan een duurzame wereld buiten. Daar zijn we al meer dan 100 jaar Hollandse Meesters in.

Lees meer
HD-Novilon Design W66079 Antique Rustic Oak.jpg

Een stevige vloer om op te leven


Een vloer die tegen een stootje kan, is ideaal voor mensen die houden van het leven. Een vloer waarop je zorgeloos kunt feesten, kinderen kunt laten spelen en kunt schuiven met de meubels. Klinkt als de perfecte vloer, toch?

Lees meer