Zoom, swipe en ontwerp je eigen vloerkleed

Als zelfstandig ontwerper maakt ze al tien jaar behang, vloerbedekking en alle mogelijke dessins. Het viel Lianne Kuijpers bij het ontwerpen van dessins op dat ze vaak kleine stukjes heel interessant vindt en ze bedacht dat ze daarin waarschijnlijk niet de enige is. Dus ontwikkelde ze voor haar merk SKONNE een app waarmee professionals en consumenten hun eigen vloerkleed kunnen ontwerpen vanuit grotere dessins. Kuijpers: 'Ik bedacht me dat die manier van ontwerpen in een app goed zou kunnen werken. Google maps heeft me daarin geïnspireerd. Voor SKONNE hebben we zelf soortgelijke software gebouwd waarin je ook kunt swipen en heel ver in- en uitzoomen, conceptueel gezien heb ik daarmee landkaarten vervangen door dessins.'

Consumenten willen steeds vaker een uniek eigen interieur. Met deze app kan dat. Kuijpers biedt in de Carpet Creator verschillende dessins aan. Van strepen, organische natuurgeïnspireerde vormen tot herhalende stippen en vierkanten. Heel groot of juist piepklein. Je kiest je eigen kleur en vorm door te swipen en in- of uit te zoomen. In de Carpet Creator zie je vervolgens een voorbeeld van je eigen ontwerp en kun je het vloerkleed bestellen.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. 'We gebruiken een full color printtechnologie, waarbij de kleuren niet van tevoren gemengd hoeven worden. Je kunt door blijven printen, houdt daardoor geen verfstoffen over en de machine hoeft niet gereinigd te worden na iedere printgang.' vertelt Kuijpers. Nu nog alleen verkrijgbaar in slijtvast polyamide waarin kleuren mooi uitkomen, maar in de toekomst ook in wol. Een app om in de gaten te houden dus!

Geplaatst op 08/08/2018 door Anne Marie van Lieshout